سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 6
کل بازدید : 26463
کل یادداشتها ها : 23
خبر مایه

موسیقی


اهمیت وضرورت پژوهش تحقیق:

در اغلب موارد. بارها شاهد آن هستم که افرادی با آنکه بسیارمطالعه می کنند نمی توانند نتیجه مطلوبی کسب نمایند. برخی از آنها ساعت های صرف مطالعه می نمایند وحتی گاهی اوقات تمام وقت انرژی خود را صرف مطالعه می نمایند .

ولی پس از برگزاری آزمون یا امتحان مربوط نتایج آنها بسیار پایین تر از افرادی است که مطالعه کمتری داشته اند. این امر ناشی از شرایط وروش های نامناسب مطالعه وهمچنین حواس پرتی دانش آموزان کوشا ضعیف می باشد که برای خود برگزیده اند.

شرایط و روشهای مناسب مطالعه تاثیر بسزایی در موفقیت دارند ولی انتظار این است که خود افراد روشهای موثر و مناسب برای خواندن و یادگرفتن را درحین تحصیلات بیاموزند. درصورتی که درجوامع امروزی مهندسی مطالعه جایگاه بسیارمهمی در فرایند یادگیری دارد. وآموزشی شیوه های صحیح مطالعه ویاد گیری بسیار الزامی به نظر می رسد.

پاسخ به پرسشهای حواس پرتی جواب دادن به بزرگترین معضل دانش آموزان و دانشجویان است .

که حواس پرتی چیست؟ وچه عواملی مانع دست یابی به آن است ؟وچگونه می توان به آن دست یافت؟تمرکزحواس: یعنی بسیج وجمع آوری قوای ذهنی وروانی به منظوریادگیری بهتر.( طیبه فردوسی- 1380).

عادتها ومهارته در ایجاد تمرکز حواس، یا عدم تمرکز حواس نقش عمده ای را ایفا  می کند.پس یک بازنگری در عادتها ومهارتهای کسب شده لازم است .

تا در این جا تمرکز بهبودی حاصل شود. تحقیقات انجام گرفته نشان می دهند که استفاده از فنون وروشهای مطالعه باز دهی تحصیلی را افزایش می دهد.

البته در هیچ یکی از این فنون وروشها سحر وجادویی وجود ندارد، و درحقیقت هیچ راه آسانی برای کسب موفقیت وجود ندارد . لیکن اگر خود این روشها را به کارگیرد طوری که به صورت عادات کاری او درآیند، معمولاً بخو بی پاداش می گیرند.

زیرا با کوشش بیشتر مطلب بیشتری یاد می گیرند و از مطالعه خود لذت می برد و نمره بیشتری کسب می کند که این بهترین پاداش است. مهارتهای مطالعه فقط برای دانش اموزان ضعیف نیست بلکه تحقیقات نشان می دهند که دانش آموزان خوب از به کارگیری این مهارتها بیشتر استفاده می برند و باعث افزایش سطح معدل از طریق کاربرد روشهای خوب مطالعه وجو د دارد.

برای یادگیری هر موضوعی باید در خود انگیزه ایجاد کرد و مطالعه مستلزم تلاش است. واین بدین معنی است که فرد باید به حد کافی مشتاق باشد که کوشش لازم را مبذول دارد .

منظور از طرح این بخش افزا یش وبهره وری زمان مطالعه می باشد یعنی بدست آوردن بهترین و بالاترین بازدهی از همین زمان مطالعه با تمرکز حواس وعدم حواس پرتی هدف اصلی این بخش است روشهای علمی وعملی مطالعه را پیشنهاد می کند. بنابراین اگر یادگیرندگان یا افرادی از مطالعه خویش نتیجه مطلوبی نمی گیرند یا دارای کارایی پایین می باشند.

در این پژوهش حواس پرتی که یکی از عوامل نامناسب مطالعه می باشد معرفی  می گردد که فرد پس از مطالعه وبکارگیری آن می تواند به نتایج مطلو بی دست یابد .نقش وتأثیر حواس پرتی یا ( عدم تمرکز حواس ) درجهان بینی عملی وپیشرفت های گوناگون علمی همواره تاثیر گذار بود.

واهمیت آن برای یادگیرندگان وجامعه و افراد زیاد بود. و از آنجا که این موضوع خیلی به صورت جزئی ودقیق مورد مطالعه قرار نگرفته لذا قصد داریم این موضوع و مسئله مهم و پر اهمیت را که در هنگام مطالعه بصورت فراوان به نقش وتأثیر پر داخته شد . به طور علمی بررسی ومطالعه کنیم .

 

 

اهداف مطالعاتی:

به منظوربررسی ومقایسه عوامل حواس پرتی دانشجویان دانشگاه پیام نورهنگام مطالعه وشناخت عوامل موثر این میزان، که به دو دسته اهداف کلی واهداف جزئی تقسیم می شوند که مطرح گر دیده است :

اهداف کلی:

هدف کلی این پژوهش((بررسی ومقایسه عوامل حواس پرتی دانشجویان دانشگاه پیام نوردرهنگام مطالعه وشناخت عوامل موثربراین میزان است)).

 

اهداف ویژه- جزئی، اختصاصی

1-بررسی وتعیین ، معنای لغوی واصطلاحی حواس پرتی .

2-بررسی وتعیین تاثیرجنیست دانشجویان بر میزان حواس پرتی آنها در هنگام مطالعه .

3-بر رسی وتعیین عوامل درونی دانشجو یان بر میزان تأثیر مطالعه حواس پرتی در هنگام.                   

4- تعیین تأثیر وضعیت خانوادگی دانشجویان بر میزان تاثیر حواس پرتی .

5-بررسی وتعیین وتأثیر موضو عات مورد مطالعه دانشجویان.

 

پرسش های تحقیقاتی:

1-    آیا بین وضعیت خانوادگی مختلف با حواس پرتی رابطه ای وجود دارد ؟

2-    آیا بین جنسیت دانشجویان ( پسر ودختر ) با حواس پرتی رابطه ای وجود دارد ؟

3-    آیا بین رشته های تحصیلی دانشجو یان با حواس پرتی را بطه ای هست ؟

4-    آیا بین عوامل درونی میان دانشجو یان وحواس پرتی رابطه هست ؟

5-    آیا بین موضوعات موردمطالعه دانشجویان بامیزان تاثیرحواس پرتی رابطه­ای هست ؟

فرضیه ها :

1-    بین دانشجویان دارای وضعیت خانوادگی مختلف ازلحاظ میزان تأثیرحواس پرتی درهنگام مطالعه تفاوت معنی دار وجود دارد.

2-    بین جنسیت دانشجویان( پسر ودختر )از لحاظ میزان تأثیر حواس پرتی درهنگام مطالعه تفاوت معنی داری وجود دارد .

3-    بین دانشجویان رشته ها مختلف از لحاظ میزان تأثیر حواس پرتی درهنگام مطالعه تفاوت معنی داری وجود دارد .

4-    بین دانشجویان عوامل (درونی) از لحاظ میزان تأثیر حواس پرتی درهنگام مطالعه تفاوت معنی داری وجود دارد .

5-    بین موضوعات مورد مطالعه دانشجویان وهوشی وتأثیر حواس پرتی را بطه معنی دار وجود دارد.

تعاریف مفاهیم واصطلاحات :

تعاریف نظری

جنسیت: جنسیت این متغیر که در مورد انسان وقتی به کا می رود منظور ومعنای آن مذکر یعنی مرد بودن و در مورد خانمها مونث بودن یا زن بودن فرد را بیان می نماید.

رشته تحصیلی:منظور ازرشته تحصیلی یاحوزه ای از علم که دانش پژوهان و دانشجویان بصورت اختصاصی بودن ومحدود کردن زمینه های که درآن زمینه یا حوزه درحال فراگیر، علم مربوط باشند .

وضعیت خانوادگی: منظور طبقه اجتماعی. خانوادگی فرد است که توسط این یا با توجه به موقعیت های اقتصادی بالا پایین و متوسط گزارش یا نشان داده می شود

مسایل محیطی: نوعی حالت مطلوب یا نا مطلوب می باشند که معمولاً در بین افراد در موقعیت های متفاوتی. خوشبختانه یا متاسفا نه رخ می دهند.

تعاریف عملیاتی:

1-حواس پرتی : حواس پرتی عبارت است از عدم توانایی هدایت فکر در جهت چیزی را قصد آن را داریم حواس پرتی وقتی برای فرد رخ می دهد که نتواند افکارش را متمرکز کند و در نتیجه ذهنش از یک مورد دیگر می پردازد. نقطه مقابل تمرکز حواس پرتی است. به عبارتی نوعی حالتی نا مطلوب که در بین افراد به دلایل رخ می دهد .

2-تمرکز حواس : تمرکز حواس یعنی بسیج وجمع آوری قوای ذهنی وروان به منظور یادگیری بهتر در لغت تراکم، فشردگی، مجمو عه وچکیده

در اصطلاح یعنی: نگهداری توجه وتمرکز حواس خود روی موضوع معین یعنی اینکه فرد تمامی نیروی ذهنی خود را متو جه آن موضوع کند.

3-مطالعه: مطالبی که افراد برای دانستنی های خود می خوانند تا بهتر یاد بگیرند و برطبع نا هوشیار خود خود غلبه و به سطح هوشیار خود با یادگیری بیفزا یند .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه :              

انسان به سبب ویژگیهای بی­نظیرش در میان همه موجودات عنوان اشرف مخلوقات را به خود اختصاص داده است. او استعداد خاص، تفکر ویادگیری دارد. به او اجازه می­دهد اعمال خاص ومنحصر به فردی انجام دهد. و نتایج اعمالش را پیش بینی ارزیابی بکند .تغییرات وتحولات گوناگون سریعی را در عرصه علم وفن آوری بو جود آورد. آنچنان که به قول تا فلر دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده که اطلاعات را در سریع ترین زمان ممکن از قاره به قاره دیگر از آسمانها به زمین نفوذ در سیاره­های دیگر انتقال دهد ( حسینی فرد ، 184، ص 28).

 بنابراین براثر پیشرفت سریع وغیر قابل انتظاری که در قلمرو دانش وفن آوری طی چند قرن اخیر که نصیب انسان شده است. حجم وکیفیت اطلاعات ودانسته های بشر روز به روز بطور سرسام آوری در حال افزایش است. و بردانش آموزان.دانشجویان لازم است که هرچه سریعتر خود را با این تغییرات و تحولات همگام وسازند. در این راستا بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان علارغم تلاش زیادی که به خرج می دهند. و بسیار مطالعه می نمایند اما بدلیل عدم توانائی در تمرکز حواس، هنگام مطالعه نمی توانند به نتیجه دلخواه دست یابند ونسبت به افرادی که کمتر مطالعه نموده­اند ناموفق تر بوده­اند( اکبری ،1382،ص39).

 

 

 

 

 

 

 

 

سابقه یا پیشینه موضوع وادبیات تحقیق

تاریخچه تحقیق ومروری بر تحقیقات پیشین

تأثیر حواس پرتی درهنگام مطالعه بین دانشجو یان از مسائل کلیدی ود غدغه ومعظل اصلی و اساسی والدین، اساتید ودانشجو یان می باشد که تحقیقات متعددی راجع به موضوعات مشابه به این موضوع یعنی حواس پرتی در حین مطالعه صورت گرفته که عبارتند از: از جمله تحقیقاتی که در داخل ایران انجام     گر فته است.

 

تحقیقات داخلی انجام شده در داخل کشور:

 1-از جمله این -تحقیقات تحقیقی تحت عنوان بررسی میزان تأثیر حواس پرتی در هنگام مطالعه در بین دانشجویان رشته های مهندسی فنی فخرزاده 1386 دردانشگاه علوم پزشکی تبریز صورت گر فته که هدف اصلی این تحقیق بررسی حواس پرتی در هنگام مطالعه در بین دانشجو یان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود، که در این راستا از تئوری نیاز های مک دالند، نظریه هماهنگی کورمن و سوپر استفاده گردیده است.   در این تحیق جامعه آماری (1680) نقد که سال (76-85) مشغول به تحصیل بودند. نمونه ای برابر با 186 نفر برابر با 10% جامعه فوق به صورت تصادفی ساده است .و نتایج بدست آورده از این تحقیق ارتباط معناداری را بین متغیر های عوامل درونی عوامل خانوادگی علاقه به رشته تحصیلی، رابطه اجتماعی ،جنسیت، توانایی افراد، منزلت خانوادگی دانشجویان در جامعه ومیزان مشارکت دانشجو یان در فعالیت های را با حواس پرتی در هنگام مطالعه نشان داد.

2-تحیق دیگری که به عنوان تحقیق داخل یعنی درکشور عزیز ما ایران، انجام گرفته تحقیقی است باموضوع بررسی رابطه حواس پرتی ویادگیری درهنگام مطالعه دانشجویان در دانشکده علوم انسانی اصفهان در سال (1384) توسط عسکری ) انجام گرفته است، که روش این تحقیق حاکی از این است که بین حواس پرتی ویادگیری ارتبا


+ چقد با دوستی های خیابانی موافقید






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ