سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 42
کل بازدید : 28117
کل یادداشتها ها : 23
خبر مایه

موسیقی


8- یکی دیگر از عوامل بیرونی حواس پرتی حذف محرک های مزاحم :

 

بعضی ازمحرک ها نظیر سروصدای زیاد نور ضعیف ، تصاویر و...باعث حواس پرتی می شوند.لذا برای ایجاد تمرکزحواس بایدابتدا محرک های مزاحم راازاتاق مطالعه محوواز قرارگرفتن درمحیطی که محرک های مزاحم درآن وجوددارند،اجتناب ورزید.بنابراین بهتراست هنگام مطالعه درمحیطی ساکت وآرام باشید تا تمرکز حواس شما تقویت شود .

 

9- تو جه کامل به مطالعه :

به محض نشستن پشت میز مطالعه خواندن را شروع کنید وشک و تردید ودو دلی را از خود دور کنید. عده­ای عادت دارند هنگام مطالعه به کارهای جانبی نظیربازی نظیر بازی با خودکار با انگشتان، تماشای فیلم موسیقی گوش دادن، صحبت با اطرافیان و توجه به افراد دیگر و.. بپردازند ، که پرداختن به کاری جزء مطالعه موجب حواس پرتی می شود .

 

10- کیفیت وثابت بو دن مکان مطالعه

از جمله عواملی که در سیروتداوم مطالعه وبرقراری تمرکز نقش دارد، مکان مطالعه است. برخی معتقد هستند بهترین مکان مطالعه خانه­ای است که فرد در آن زندگی می کند. زیراخانه مکانی است که فرد با آن خوکرده و با آن آشنایی دارد و بدون محدودیت زمانی شب وروز دردسترس می باشد و همین عوامل باعث می شود که فرد احساس آرامش، که نخستین، برای مطالعه است به دست آورد.

 

برخی دانش آموزان دانشجو یان جای مناسبی برای مطالعه ندارند درخانه وبه دلیل شلوغ بودن و سروصدای اطرافیان، برقراری سکوت و آرامش درخانه امکان پذیرنیست و مجبورمی شوند برای پیداکردن مکانی آرام وبدون سروصدا برای مطالعه به کتابخانه یامدرسه می­روند. بنابراین اتاقی را برای مطالعه انتخاب کنید که هر روز درصورت امکان در ساعت های معین از روز در اختیار شما باشد، زیرا استفاده از یک مکان با کیفیت وثابت سبب آمادگی ذهنی برای تمرکز حواس در حین مطالعه می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه :

در بسیاری از جوامع مختلف پا به عبارتی در تمام کشورها دانش آموزان و دانشجو یانی وجود دارند که به رغم توانایی هوشی متوسط یابالاتراز متوسط و بهنجار که دارای اختلالات یادگیری درمدارس و دانشگاه می باشند و این گونه افراد عقب مانده ذهنی نیستند . شاید یکی از دلایل اصلی این گونه اختلال عدم توجه ودقت در مدارس و آموزشگاه وحتی دانشگاه باشد که از این به عنوان عدم تمرکز حواس یا حواس پرتی می گویند از این رو یکی از وظایف اصلی مربیان و معلمان آموزشگاه و مدارس در سراسر مدارس کشور شناسایی این گونه از افراد مبتلا به اختلال یادگیری بر اساس معیارهای عملی وآموزشی است .

لذا شناسایی کودکان مبتلا به اختلال که از فرایند های اساسی تعلیم وتربیت است باید مورد توجه ودقت قرار گیرند که دانش آموز کودکان ونوجوانان از استعداد خود بتواند به خوبی بهره مندی لازم را داشته باشد. لذا در این فصل به جامعه ونمونه فرایند پژوهشی دلایل عدم توجه دقت وحواس پرتی را مورد بر رسی قرار خواهیم داد تا نشان داده شود که از موارد جامعه و نمونه کل به دست آمده با توجه به ضریب الفای کر ونباخ چند در صد نمونه آماری ما به این دلایل دچار حواس پرتی وعدم تمرکز حواس بوده اند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

طرح پژوهش :

در این تحقیق که ازروش توصیفی استفاده شده. جامعه آماری ما دانشجویان ورودی 89-87 دانشگاه پیام نورشهرستان یاسوج می باشد که یک نمونه 50 نفری با روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب      کرده ایم ویک پرسش نامه در بین آنها توزیع شده است.

 

جامعه آماری

جامعه آماری ما در این پژوهش دانشجو یان رشته های مختلف دانشگاه پیام نور واحد یا سوج       می باشد. که در سال تحصیلی ( 89-87 ) مشغول به تحصیل شده اند که جامعه آماری این پژوهش 500 نفر می باشد.

 

حجم نمونه محقق:

حجم نمونه 50 از دانشجو یان دانشگاه پیام نور ما می باشند که ورودی 89-87) هستند که با روش نمونه گیری به صورت تصادفی ومنظم شده که در این زمینه از رشته های مختلف جمعاً 50 نفر  می باشند که به عنوان حجم نمونه تحقیق انتخاب کرده ایم یعنی 5% از جامعه آماری را تشکیل می دهند نمونه ما .

 

روشهای آماری :

در این تحقیق از روشهای آمار توصیفی واستباطی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است که فراوانی ، درصد میانگین، انحراف استاندارد، آزمون پیگیری HSd واریانسی ضریب آلفای کرونباخ و آزمون tیک     نمونه ای :وآزمون t استیودنت گروه های مستقل وآزمون تحصیل واریا نس یکراهه استفاده شده است .

 کرونباخ نرم افزار آماری- پژوهش 16.  spssبرای تحلیل داده ها به کار رفته .

ابزار پژوهش

ابزار مورد استفاده پژوهش پرسش نامه حواس پرتی می باشد که این پرسشنامه حدود بیست یک جمله یا حکم تشکیل شده است که مربوط به روحیات و طرز ما در مورد آینده و امیدوار و بدون به آینده می باشد و هر جمله با حکم به صورت 5 در جه ای یعنی می باشد .

خیلی زیاد

زیاد

متوسط

کم

خیلی کم

وهمچنین از طریق مشاهده ونظر سنجی دانشجو یان زدیگر ابزار پژوهش می باشد .

روایی وپایایی این پرسشنامه استفاده شده در این پژوهش از نوع استاندارد می باشد که روایی و پایانی آن در سطح بالینی تاًیید شده است. و دراین پژوهش ضریب آلفای کرانباخ 33% می باشد . تاکید شده است وضریب آلفای کرونباخ 33% می باشد .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

در این پژوهش با عنوان عوامل حواس پرتی ، در فصل اول به بیان وضرورت آن پرداخته شد و در فصل دوم نیز بررسی پیشینه آن پرداخته شد و در فصل سوم نیز به روش پژوهشی و چگونگی انجام واجرای آن پرداختیم و در فصل حاضر براساس اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه های مورد استفاده به تجزیه وتحلیل فرضیه های مورد نظر در پژوهش پرداختیم که در زیر به اساس جدول آمده است .

در آزمون فرضیه ها براساس آزمون t هر فرضیه نمره ای درحد ارزشی 3 به دست آورده اند که بر اساس تعریف ارزشی در پرسشنامه براساس

1- خیلی زیاد

2- زیاد

3- متوسط

4- -کم

5- خیلی کم می باشد و این نشان دهنده ی این است که فرضیه ها در حد متوسط به بالا می تواند نقشی داشته باشند و مورد تاًیید قرار گیرند .در پرسشنامه سئوالات 1تا4 مر بوط به فرض اول ، 5تا 9 مربوط به فرض دوم 10 تا 16 مربوط به فرض، سوم 17 تا 21 مر بوط به فرض چهارم بوده مورد ارزیا بی و بررسی واقع شدند.

جدول 1-4 نمونه آماری فرضیه (1)

میانگین­انحراف ستاندارد

انحراف استاندارد

میانگین

تعداد

 

.207

1.465

3.66

50

فرضیه اول

همانطور که جدول (1-4) نشان می دهد میانگین فرض اول 66/3 وانحراف استنادارد 207/. می باشد.

 


+ چقد با دوستی های خیابانی موافقید






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ